למה העסק שלי התחיל מחוגי תאטרון סיפור?
כי עבדתי כמה שנים לפני בחברה שהעבירה חוגי חיות לקטנטנים, זה מה שהכרתי וידעתי. אמרתי לעצמי שאני אעשה אותו דבר רק עם התחום שאותי מעניין- תאטרון. חיפשתי מה אעשה והתאטרון סיפור הראשון שיצא לי היה – מסע בעולם ליפן. הוא היה תאטרון צלליות . זה היה אז חדש- לטוס בעולם למדינה אחרת.

היכולת הכספית שלי הספיקה להשקיע בתאטרון סיפור קטן ולא בהצגה גדולה. זה למעשה- הכתיב את המודל העיסקי שלי אז. מודל של חוגים. המודל העיסקי שלי השתנה מאז כי נוספו עוד נתונים : יצרתי מלא תאטרוני סיפור, הבנתי שיש לי יכולת לגייס ולהכשיר מדריכים, נוספו לי עוד דגשים שיצרו עוד הצעות לעסק שלי, נוספו עוד תחומי עניין.
המטרה של הפוסט הזה הוא לברר עם עצמך מספר שאלות שאם תהיה לך תשובה עליה- היא תכוון אותך לתוכן שעלייך לייצר.
התוכן שיוצרים לילדים מושפע מהמודל העיסקי שרוצים.
עסק מורכב משלושה דברים- תוכן , לקוח משלם , חזון שיוביל למודל תעסוקתי כלשהו. המודל העיסקי יכריע איזה תוכן יהיה לך. מודל שמבוסס על הפעלות חד פעמיות כמו ימי הולדת או מופעים יכתיב לך תוכן אחר ליצירה ולקוחות אחרים מאשר מודל שמבוסס על חוגים קבועים.
מודל שמורכב מרצון להיות חברה שמעסיקה מדריכים או זכיינים – ישפיע, למשל, על כמות ההפעלות שצריך לייצר.
אז איך בוחרים מודל עיסקי שיהיה נכון עבורך?
הכנתי לך 8 שאלות שאם יהיה לך תשובה עליה -הידע והמסלול אותו צריך לייצר יהיה לך ברור.
- כמה שעות עבודה ברצונך לעבוד? הרבה? או לבנות לאט את העסק ובהדרגה להוסיף עוד עבודה -נניח ברצונך לעבוד הרבה אבל אין לך עוד מספיק הפעלות- זה יכתיב את הצורך לשקול לעבוד כזכיין או להשכיר ציוד.
- האם חשוב לך שיהיה לך בעתיד עסק גדול עם מדריכים/ זכיינים? זה אומר ששווה לך לייצר עסק עצמאי ולא ללכת על זכיינות
- כמה חשוב שהעסק שלך יהיה מהיר? יש לך סבלנות לבנות מאפס או שחשוב לך מהר להתפרנס באופן עצמאי- אם חשוב לך מהר אז מתאים זכיינות, אם חשוב לך לייצר את התוכן שלך ויש לך סבלנות אז עסק משלך.
- איזה מערכת יחסים חשוב לך לבנות עם ילדים – משהו לאורך זמן , כלומר , חוגים שנבנים עם תוכנית שנתית? או שדווקא מתאים לך מופעים חד פעמיים , או גם וגם.
- איזה גילאים חשוב לך לעבוד ? לייצר הפעלה לבני 2-3 זה שונה מאשר 3-6
- האם יהיה לך כוח רצון לשווק המון? כי הפעלות ומופעים חד פעמיים אמנם מרוויחים בהם יותר אך צריך לשווק כל הזמן. אפשרות אחרת לשווק פעם אחת או תקופה מסוימת בשנה וזה חוג שירוץ שנים בלי צורך לשווק המון. או כמובן, שילוב בין השניים.
- יש לך הרבה שטחי עניין? תרצי לשלב בתוכן שלך כמה תחומי עניין? נניח אצלי העניין בספרות ילדים יצרה פעילות ששמה “הספריה הקסומה” שהיא מתקיימת בחודש יוני בספריות, כך שבמודל העיסקי שלי אני לוקחת בחשבון את “הספריה הקסומה” בחודש יוני.
- מהו החזון שיש לך לעסק- האם יהיו לך מדריכים או שהצמיחה תגיע מסוגי שירות שונים שיתפתחו לאורך זמן או אולי יש לך רעיון אחר לגמרי?
אם ענית על השאלות האלה ויש לך תמונה של מה היית רוצה, כדאי להגדיר בכמה משפטים מהו העסק שלך- להגדיר ברור עם הרבה פרטים. עכשיו הגדרת מהו היעד.
אני רושמת יעדים מול העיניים שלי והם נמצאים בחדר העבודה שלי כך שאני רואה אותם יום יום.
כדאי עכשיו ללכת אחורה- ובדף נוסף לרשום מהו היעד
ולגזור מזה אחורנית – מהם השלבים שהובילו לשלב האחרון .
נניח, היעד: חברה של חוגי ילדים עם מדריכים – השלב לפני זה – גיוס והכשרת מדריכים – השלב לפני זה – יצירת שפע של עבודה (כדי שניתן יהיה להעסיק מדריכים ) – השלב לפני זה- יצירת מערך שיווק גדול – השלב לפני זה – יצירת תוכן שמאוד מצליח לרתק ולעניין ויוצר ביקוש לעוד. הבנת רעיון?
עכשיו לכל מרכיב צריך לייצר זמן של יצירת התוכן והדרכים בהם התוכן הזה ישווק על מנת לייצר לך פרנסה.
עצה שלי- להכניס ליומן זמן שבו עובדים על יצירת עסק כזה. כי הנטיה היא לכבות שרפות וללכת על היום יום. על מנת לייצר את החזון שיש לך צריך לפנות באופן אקטיבי זמן.
אם זה עשה לך סדר , מצוין! אם לא ברור לך איך זה משפיע על ההווה כדאי להתחיל מהפעילות שהיא הכי קלה. אבל להתחיל!!!
קצת קשה? אשמח לעזור- הכנתי שלושה סרטונים (בחינם אך לזמן מוגבל עד 9.12.18) שיראו לך את השלבים ביצירת עסק כזה. נרשמים כאן והסרטונים מגיעים למייל שלך .
בנוסף ביום ג 11.12.18 אני מקיימת בשעה 21:00 וובינר – שזו הרצאה אינטרנטית (נכון ניפגש סוף סוף! ). בקרוב אשלח פרטים. בוובינר אוסיף מידע וערך נוסף על הסרטונים. הוובינר הוא חינם אבל צריך להירשם אליו מראש. נרשמים לוובינר ושם בהרצאה ניתן לשאול שאלות תוך כדי הוובינר.
אז – אם הגעת עד לכאן ויש לך חלום לעסק כזה, עונים על השאלות כותבים על דף ותיכף מתחילה שנת 2019 זה הזמן להגשים חלומות.
בהצלחה!
נ.ב נרשמת לקבוצת הפייסבוק – כל הידע על עסק של תאטרוני סיפור? עונים על שלוש שאלות בכניסה ונכנסים.