ספרים קלאסים עם מסרים בעייתיים- הסיפור המורכב של הביצה שהתחפשה

בכול פורים אני מספרת את הסיפור “הביצה שהתחפשה” של דן פגיס. זה ממש מתבקש. אף על פי שזהו בעצם סיפור ממש מורכב- יש כאן ביצה – שבתחילת הספר נראה שהיא לבד בעולם, היא מנסה לרכוש חברים- להתחבר עם כדור הפינג פונג, שלא מעוניין בחברות איתה כי הוא רץ וקופץ והיא סתם מתגלגלת ומתהפכת. אחר כך היא מנסה להתחבר עם הבלון – שהוא סתם רודף רוח ולא עונה לה- סנוב. והיא מגיעה למסקנה שהבדידות שלה נובעת מזה ” איזו צורה מוזרה יש לי, ממש צרה צרורה….האם בכול העולם לא אמצה לי אף חבר? ” שעד כאן יש כאן מישהי שלא מרוצה מעצמה והמסקנה שלה- היא תתחפש- כדי להיות משהו אחר….לא מסר נחמד , נכון? אנחנו מנסים ללמד ילדים לאהוב את עצמם כפי שהם. כמו שאני זה טוב.

התחפושת היא כדי שיאהבו אותה – כי כמו שהיא – היא לא מרגישה  נאהבת….. בכול התחפושות מזהים אותה תמיד וגם כאן היא זוכה ללעג- “מכירים אותך…את לא מצחיקה בכלל” כשהיא מנסה להיות ליצן. בסוף גם אמא שלה רואה אותה ורוצה לדגור עליה- וכאן יש הפתעה- לי לפחות. היא רוצה להמשיך להתגלגל- היא רוצה להמשיך במסע החיפושים (למרות הליגלוגים)  אבל- סמכות הורית קוטעת את מסע החיפושים של הביצה- כי כמו כולם צריך לדגור על הביצה. שגם כאן יש מציאות לא ממש טובה- לא מאפשרת למישהו שרוצה משהו קצת אחר. אבל

למרות כל זה- דווקא כשהיא במסלול של כולם ודוגרים עליה היא לפתע חשה ש”משהו זע בה ונע בה…והיא כבר לא היא אלא – אפרוח” ונראה שכשהיא משתנה – היא דווקא שמחה בהתפתחות שלה. אז אולי כאן יש מסר אופטימי והוא שגם אם בתחילת חיינו אנחנו לא חשים נוח במי שאנחנו יש עוד למה לחכות ובצמיחה אולי נגלה שהתפתחנו למשהו שנעים לנו בו. זה מתכתב גם עם הברווזון המכוער.

כשאני מעבירה את הפעילות בגנים- אני מביאה גם את צד האמפתיה- למשל

אני שואלת את הילדים- איך הרגישה הביצה כשכדור הפינג  פונג לא רצה לשחק איתה ? חשוב לי לעצור ועל ידי שאלה שיחוו את הצד שלה. כך אני שואלת גם אחרי הדו שיח עם הבלון. וגם

אני מתפקדת כמעין חברה של הביצה- אני מעודדת אותה בתהליך.  ואני אגב נראית משגע כאמא תרנגולת.

הנה תראו:

והנה נסיון אחר להתמודד עם המסרים הלא פשוטים של “הביצה שהתחפשה” – בבלוג הזה  של רונית דינצמן. היא לקחה את הסיפור ושכתבה אותו (בזהירות ) אך עם מסר מעצים של התפתחות אישית. מעניין לקרוא.

אז מה דעתך על הסיפור הזה? אשמח לשמוע.


Facebook


Pinterest


Whatsapp


Envelope


Youtube

אודות המחבר

השארת תגובה